duminică, 14 octombrie 2007

ROM vs NED 1-0/ Victorie mare, cuvinte mici...

Este primul meci la care nu am avut bilet. Costa un milion. Mai mult, nebunul asta de Piti a pus meciul la Constanta. Si nu am nicio matusa acolo.

I-am dus pe olandezi la Constanta ca se le pirjolim gazonul. Asta e stilul nostru tactic, ce ma tot innebuniti cu asezare in 3 mijlocasi centrali sau cu translatia lui Chivu la mijloc?!! Prea multa vorbaraie teoretica pentru un joc atit de simplu - stam toti "pe fund" si cum luam "basica" o dam iute in fata - e un Banel acolo, constant in agitatia sa browniana. Nu il schimba nimic!

Oricum, ne-a iesit mai bine decit cu un simplu pirjolit de cimpie sau otravit de fintini. A dat si o furtuna care mai avea putin si arunca si pescarusi in poarta lui Stekelenburg! Vremea a semanat grozav cu ideea noastra despre victorii mari, glorioase, epice, si asa mai departe.

Si meciul a adus cu ceea ce stiam despre Piturca - a uitat cineva cum am batut Portugalia in 98, la Porto? Au stat in careul nostru tot meciul si abia la final a tisnit Piticul (Petre Florentin), a cazut si - din lovitura libera - Dorinel a asezat mingea linga bara...

De ani de zile de cind ma uit la Piturca, incerc sa imi amintesc altceva si nu pot! Si aseara a fost la fel - in prima repriza, ne-au zapacit olandezii cu jocul lor de posesie si cu jucatorul ala brunet, care vine de la Milan, unul dintre cei mai mari fotbalisti pe care i-am vazut vreodata aici (Seedorf)...

Dar daca imbufnatului asta de antrenor nu ii place ceva, si pentru asta il admir un pic, e ca nu agreeaza deloc ideea de a pierde. Le invirte, le scotoceste pina face rost de un gol. Pentru el, povestea cu statisticile si prejudecatile de tribuna n-au nicio valoare. El stie una si buna - sa aduci mingea la poarta macar o data si sa o trimiti in "ate".

Si uite cum ne-a iesit! I-am pacalit si pe olandezi - ce crunta dezamagire trebuie sa resimta dupa ce in prima repriza, prin minutul 35, se apucasera sa paseze cu portarul si ne invitau la joc, parca intrebindu-ne: "Voi cum vreti sa va calificati, stind cu fundul in poarta?" Si noi, din jumatatea noastra "betonata", zimbeam rinjit, cu amintirea ofensivelor noastre inutile gen Copenhaga 2003. "Dar poftiti, va rugam!", spuneau Mutu si Chivu, sclavii unui plan diabolic.

Victoria e mare, din pacate cuvintele sunt mici. Pietele publice au ramas goale, chiar daca am invins Olanda. Nu stiu, o fi fost prea frig.

Sau am realizat ca victoria cu Olanda nu schimba datele problemei - tot Mitica o sa ne spuna ce mare campionat avem, tot Gigi o sa ne povesteasca cum a dresat el acest antrenor de Piturca si tot Lupescu, anexa Nasului, o sa ne explice cum a dat sponsorilor 4.500 de bilete (adica jumatate din stadion!).

Nasoala descoperire - credeam ca adevaratii sponsori stau la peluza...